gamingpro avatar

How to fix stuttering in games

gamingpro

Published: 12 Jan 2021 › Updated: 12 Jan 2021How to fix stuttering in games

How to fix stuttering in games

Reasons why your pc might be having troubles to render frames :

  1. Bottlenecking (Solution : Buy stronger CPU or GPU)
  2. Outdated driver (Solution : Update it)
  3. Graphics is too high (Solution : Lower it)
  4. Game is buggy (Solution : Report it and wait for update)
  5. Crappy frame limiter (Solution: Use RTSS Rivatuner Statistics Server)
  6. Game is demanding (Solution : Again upgrade CPU or GPU)
  7. 4K and above Gaming Resolution (Solution : Use DLSS (Only Nvidia) or AMD Fidelity Fx)
  8. Raytracing (Solution : Turn it off)
  9. Too many programs on PC (Solution : Either uninstall them manually or reinstall/reset)
  10. Virus/Malware infections (Solution : Use antivirus/anti-malware program to remove it)
  11. Background programs (Solution : Turn it off)
  12. Starting up programs (Solution : Manually disable them)
  13. Aggressively overclocked CPU/GPU (Solution : Tune it down)

Leave How to fix stuttering in games to:

Written by

Read more #hive-140217 posts


Best Posts From gamingpro

We have not curated any of gamingpro's posts yet. But you can encourage our curation team to review posts by visiting them regularly and by referring other readers. Because we give priority to frequently read content.

More Posts From gamingpro