Kisah di Argentina
Azam Aziz
Johor Bahru, Malaysia ·
"Tuanku Sultan Johor dan Ketua Polis Johor di tahan polis Argentina kerana tidak mengisytihar wang ketika mahu keluar dari Lapangan Terbang Argentina"- Kamal Hisham Jaafar
Keterangan Kamal ini mengejutkan mahkamah apabila Kamal mempersoalkan tarikh satu dokumen sykt Southern Ads Sdn Bhd yg mempunyai tandatangan Tuanku bertarikh 8 Mac 2011.
Kamal bertegas menyatakan dokumen itu palsu kerana beliau ada bersama Tuanku di Argentina pada ketika tarikh tersebut. Jadi tak mungkin Tuanku hadir ke mesyuarat SASB di JB pada tarikh yg sama.
Utk membuktikan dakwaannya, Kamal mengemukakan salinan pasport antarabangsa beliau yg menunjukkan beliau berada di Argentina pada tarikh tersebut.
Ketika di tanya bagaimana beliau boleh membuktikan Tuanku juga berada di Argentina pada masa tersebut, ketika itulah Kamal mendedahkan itu adalah tarikh terakhir beliau berjumpa Tuanku di Argentina dan keesokan harinya apabila baginda ingin berangkat ke tanah air, baginda telah di tahan polis Argentina melebihi seminggu bersama KP Johor Dato Mokhtar Sharif kerana tidak mengisytihar wang melebihi 7juta USD yg nak di bawa keluar dari Argentina.
Ikat jamin baginda utk bebas di bayar oleh Pengarah MAS Argentina ketika itu.
Perbicaraan tamat hari ini jam 1.30 tengahari dan Kamal akan menyambung keterangannya pada 14 Mei 2018.
Leave Kisah di Argentina to:
Read more #khj posts
Best Posts From Can’t Post
We have not curated any of azlanadnan's posts yet. But you can encourage our curation team to review posts by visiting them regularly and by referring other readers. Because we give priority to frequently read content.
More Posts From Can’t Post
- ZURAIDA KAMARUDDIN | Housing and Local Government Minister
- MALAYSIA | CABINET MAY 21 2018
- FOOD | Roasted yellow capsicum on a bed of shredded cabbage with vinaigrette dressing
- 1464
- GARDENING | Dracaena fragrans
- JUICING | BENEFITS OF CABBAGE JUICE
- 1460
- RUSSIAN BEAUTY | My Virginity
- MAHATHIR | Freedom of Speech & Freedom of the Press
- SOCIALISM | The Biggest Myths about Socialism